Websiteonderhoud

Wanneer je website live staat, ben je nog niet klaar. Een website is als een huis kopen. Na aankoop begint het onderhoud om te voorkomen dat je fijne woning verpaupert. Je zult wel eens een kozijn moeten schilderen, een kamer verbouwen en ervoor zorgen dat de fundering goed blijft. Met een website is dat net zo. Om je website veilig, vindbaar en draaiende te houden, zijn periodieke back-ups, updates en veranderingen van belang. Websiteonderhoud, dus. Wij kunnen je hierbij helpen.

Hosting – Wat is een server?

Een server is hardware waar informatie op staat die (vaak) via het internet te verkrijgen is. Een server kun je zien als een hele sterke computer.

Neem bijvoorbeeld de website van de Telefoongids. Hier staan ontzettend veel telefoonnummers op, die iedereen via het internet kan opzoeken. Deze telefoonnummers en andere website-informatie moeten ergens opgeslagen staan, zodat een internetverbinding deze vervolgens kan ophalen. Zoiets staat dus op een server.

Vaak staan servers in een groot datacentrum. De servers bieden opslag en rekenkracht voor het draaien van, bijvoorbeeld, een website.

Hosting – Wat is webhosting?

Je website zal dus ook moeten worden ondergebracht op een server. Hosting of webhosting, noemen we dat. Je huurt als het ware een stukje van deze server. Waar je dit doet, kan veel uitmaken. Sommige servers zijn beter dan andere en dit kan veel invloed hebben op de veiligheid en snelheid van je website.

Technisch beheer

Bij het hosten van een website, hoort ook een stukje (technisch) beheer. Dit houdt in dat periodiek updates worden uitgevoerd om software up-to-date te houden. Zo worden complicaties met je website (veelal) preventief voorkomen.

Hosting & Beheer via WordPress Webdesign Rotterdam

Wij kunnen de hosting en het technisch beheer voor jouw website op ons nemen. Je brengt je website dan onder op onze server en wij verzorgen de rest. Je website staat dan niet alleen veilig, wij zorgen ook dat nodige updates worden uitgevoerd en zorgen dat de server vlekkeloos blijft draaien.

Objectgeoriënteerde websites

Bij het (op)bouwen van je website, werken wij objectgeoriënteerd. Dit houdt in dat wij je website opbouwen in verschillende ‘blokken’ of objecten. Je diensten, producten, medewerkers en klanten zouden bijvoorbeeld alle vier een eigen blok kunnen zijn. Je website wordt opgebouwd als een soort legoset.

Stel, je wilt de prijs veranderen van een product. Dan hoef je deze aanpassing bij een objectgeörienteerde website maar één keer te doen. Bij een website die anders opgebouwd is, heb je kans dat je de prijs overal waar het product op de site staat, met de hand moet aanpassen.

Het voordeel hieraan is dat de opbouw van je website heel overzichtelijk en onderhoudsvriendelijk blijft. Zo kun je na livegang makkelijk zelf (kleine) aanpassingen doorvoeren zonder dat je ons hiervoor nodig hebt.

Support

Natuurlijk proberen we het websiteonderhoud zo makkelijk mogelijk voor je te maken. Toch kan het wel eens voorkomen dat je iets niet zelf voor elkaar krijgt. Ook dan zijn we er voor je. Of je nu af en toe een kleine aanpassing wilt laten doen of volledig ontzorgd wilt worden.

Je website in beweging houden – Contentmarketing

Naast het technisch onderhoud is het essentieel om ook de voorkant van je website te blijven onderhouden. Regelmatig (nieuwe) teksten plaatsen bijvoorbeeld. Dit is niet alleen goed voor je relevantie maar ook voor je vindbaarheid op zoekmachines. Je kunt contentmarketing natuurlijk zelf doen maar wij kunnen dit ook van je overnemen. Dan zorgen wij ervoor dat je website in beweging blijft.

WordPress Webdesign Rotterdam – Websiteonderhoud

Op zoek naar website onderhoud in regio Rotterdam? Neem dan eens contact met ons op!